ĉiuj receptaroj Por foliumi aliajn receptojn de la Ĉokolada Semajnfino

Por 75 cl
Preparado: 5 min
Kuirado: 10 min
180 g da kakao,
300 g da sukero,
1 pinĉaĵo da salo,
2 glasoj da akvo,
1 tekulero da vanilekstrakto.
 
Kakaa siropo
1
En kaserolo miksu plej homogene la sukeron kaj la kakaon. Aldonu la akvon kaj la salon. Varmigu sur malforta fajro senĉese kirlante ĝis bolo. Lasu boleti dum 5 min.
2
Elfajrigu, lasu malvarmiĝi kaj aldonu vanilon. Verŝu en botelon bone fermitan. Konservu en fridujo.
Kopirajto 1996-2005, Espéranto-Jeunes Vi rajtas kopii tiun ĉi recepton sen forviŝi la jenan fontindikon: http://esperanto-jeunes.org/KuirLibro
Por aldoni foton, elektu la dosieron ĉe via loka disko kaj alpremu la butonon "Aldonu novan foton".