ĉiuj receptaroj Por foliumi aliajn receptojn de la Ĉokolada Semajnfino

Por 6 personoj
Preparado: 1 h
Kuirado: 25 min
Ĉokolada savojkuko 
125 g da sukero,
125 g da faruno,
40 g da kakao,
4 ovoj.
Ĉokolada ŝaŭmaĵo 
300 g da amara ĉokolado,
4 ovoflavoj,
6 ovoblankoj.
Ornamaĵoj 
5 dl da angla kremo,
60 g da kakao,
1 l da ĉokolada glaciaĵo,
100 g da blanka ĉokolado,
100 g da nigra ĉokolado.
 
Tute ĉokolada
 
Ĉokolada savojkuko
1
Vigle kirlu la ovoflavojn kun la sukero ĝis ili blankiĝas. Aldonu la farunon kaj la kakaon.
2
Firmŝaŭmigu la ovoblankojn. Delikate enmiksu en la preparaĵon.
3
Verŝu en muldilon buteritan kaj farunitan. Kuiru dum 25 min en bakforno antaŭvarmigita je 200 °C. Elfornigu kaj lasu malvarmiĝi sur krado.
 
Ĉokolada ŝaŭmaĵo
4
Fandu la ĉokoladon en kuirbano. Ekster fajro, enmiksu la ovoflavojn unu post la alia.
5
Firmŝaŭmigu la ovoblankojn. Enmiksu delikate en la ĉokoladaĵon. Lasu almenaŭ 30 min en la fridujo.
 
Finpreparado
6
Maldike tranĉu la savojkukon. Tapetu muldiletojn per eltranĉaĵoj. Plenigu per ĉokolada ŝaŭmaĵo. Metu en kongelujon.
7
Fandu blankan kaj nigran ĉokoladojn en kuirbano. Miksu. Uzu forketon por desegni ĉokoladajn fadenetojn sur bakpaperon. Malmoligu en fridujon.
8
Aldonu kakaon en la anglan kremon. Vigle kirlu la saŭcon kaj flankenmetu en fridujon.
 
Lastminute
9
Ŝmiru frostigitajn telerojn per ĉokolada saŭco. Elmuldigu la kuketojn sur la saŭcon. Aldonu globon da ĉokolada glaciaĵo. Ornamu per ĉokoladaj filamentoj. Surtabligu tuj.
Kopirajto 1996-2005, Espéranto-Jeunes Vi rajtas kopii tiun ĉi recepton sen forviŝi la jenan fontindikon: http://esperanto-jeunes.org/KuirLibro
Por aldoni foton, elektu la dosieron ĉe via loka disko kaj alpremu la butonon "Aldonu novan foton".